Een compleet overzicht van alle kerstactiviteiten in kerkelijk Huizen.

Welkom op Kerstinhuizen.nl – een initiatief van kerkeninhuizen.nl en gedragen door Huizen Ontmoet Interkerkelijk (HOI). Een groep bestaande uit vertegenwoordigers van de kerkgemeenten in Huizen die verbinding zoeken in kerkelijke activiteiten.

Op deze website ontdek je alle kerstactiviteiten die worden georganiseerd in de kerken in Huizen. Door op de naam van de kerk te klikken navigeer je naar de website van die gemeente. Als er vragen zijn na het bekijken van deze website kan je deze stellen door middel van een mail te sturen naar kerkeninhuizen@gmail.com.


Uitgelicht

Kerst rondom en in de Oude Kerk

Op zaterdag 23 december zijn er van 11.00-20.00 uur in en rond de Oude Kerk diverse (kerst)activiteiten. Het programma is opgesteld door verschillende kerken van Huizen, die samenwerken onder de vlag van “Huizen Ontmoet Interkerkelijk”. Op het kerkplein zullen kraampjes staan waar goede doelen organisaties uit o.a. Huizen meer vertellen over hun missie en wat ze zoal doen. Er zal een kraam zijn met koffie, thee en iets lekkers. Voor de kinderen zal er een knutsel- en voorleeshoek opgezet worden.

Muziek
In de Oude Kerk zal kerst-livemuziek zijn. Verschillende bands en koren uit Huizen zoals Revival, Celebration Church Huizen band, Clarinet Choir-Prinses Irene, Vamoskoor, kinderkoor Jong Holland en Generation Praise zullen optreden. Afsluitend zal er een samenzang zijn met Princess Brass koperensemble en het kinderkoor Jong Holland.

Fakkeltocht
Tegen 17.00 uur zal er een fakkeltocht zijn voor de kinderen naar het Oude Raadhuisplein.  De kinderen zijn al welkom vanaf 16.30 uur. We zijn graag zo goed mogelijk voorbereid op het aantal kindjes, dus we vragen je om ons te laten weten dat je komt via de knop hiernaast.

Dit is nog maar een kleine greep van kerstactiviteiten die er de 23e december zullen zijn in en rondom de Oude Kerk. De kerstbeleving is gratis toegankelijk.  Er zal wel een mogelijkheid zijn tot een vrijwillige bijdrage.

Voedselbank

Naast al deze kerstactiviteiten willen de kerken van Huizen ook graag in deze kerstperiode iets betekenen voor de mensen in Huizen die dat nodig hebben. Op het kerkplein van de Oude Kerk is er 11.00 tot 16.00 uur een pop-up inzamelpunt voor de Voedselbank. Hier kunnen houdbare producten (etenswaren en schoonmaakproducten) worden ingeleverd. Het is ook mogelijk om via een gift bij te dragen aan de Voedselbank.

HIGHLIGHTS

Programma

Tussen 11.00 en 20.00 uur is er genoeg te beleven voor jong en oud. Via de onderstaande knop kan je het programma openen. Het kan zijn dat het even duurt voordat het programma geladen is. Onthoud dat we nog druk bezig zijn met de voorbereidingen en het kan zijn dat het programma nog kan wisselen.

Kinderfakkeltocht

Om 17.00 uur zal er een fakkeltocht zijn voor de kinderen naar het Oude Raadhuisplein. De kinderen zijn al van harte welkom vanaf 16.30 uur. We weten graag zo goed mogelijk hoeveel kindjes mee gaan lopen, wil je ons laten weten of je meeloopt via onderstaande knop?

Hier een compleet overzicht van de activiteiten en erediensten in Hervormd Huizen. Klik op de naam van de kerk om de informatie uit te klappen.

 • GOED NIEUWS VAN LICHT EN VREDE,
  24 december, 22.00 uur
  Kerstnachtdienst waarin we samen kerstliederen zingen en luisteren naar het kerstverhaal in verschillende talen. Na afl oop ontmoeting met warme chocomel en kerstbrood.

  KERSTDIENST
  25 december, 9.30 uur

  KERSTVIERING ZONDAGSSCHOOL
  26 december, 10.00 uur

  OPEN MEENTKERK
  27 t/m 30 december, 15.00-17.00 uur
  Ruimte voor ontmoeting, een moment van rust en gelegenheid een kaarsje te branden.

 • KERST IN STAD EN LANDE
  24 december, 19.00-20.00 uur
  Kerstnachtdienst voor jong en oud met kinderkoor, samen met de CGK Huizen met als thema ‘Samen’. Na afloop ruimte voor ontmoeting met glühwein, chocomel, kerstbrood en voor de kinderen marshmallows roosteren in de tuin van de Zenderkerk.

  KERSTDIENST 25 december, 9.30 uur

 • A TASTE OF CHRISTMAS
  24 december, 21.00 uur Samen zijn op het plein voor de Vituskerk

  ONTMOETINGSDIENST
  EERSTE KERSTDAG
  25 december, 10.30 uur

 • KERSTDIENST VOOR IEDEREEN
  25 december, 9.30 uur
  Na afloop ontmoeting met koffie, thee, fris en een kersttraktatie

 • ADVENTSSAMENZANG
  16 december, 19.45 uur Met als thema ‘Verlangend uitzien’.

  KERST IN HUIZEN
  23 december, dagprogramma vanaf 11.00 uur.
  In en rond de oudste kerk van Huizen verschillende activiteiten en optredens, gezamenlijk georganiseerd door de verschillende kerken van Huizen, met afsluitend lichtjestocht voor kinderen en hun (groot)ouders. Voor programma zie www.kerstinhuizen.nl

  EREDIENSTEN KERSTDAGEN
  25 december, 9.30 en 18.30 uur 26 december, 9.30 uur

De Duif

Vieringen in De Duif, Huizermaatweg 298 (Voorheen de Oosterlichtkerk)
– 24 december om 22.00 uur Kerstnachtdienst
We zingen veel bekende kerstliederen en worden daarbij begeleid door het orgel en een trompet. Het thema is ‘In de hoofdrol’. De verschillende personen die een rol spelen in het kerstverhaal gaan we langslopen: Gabriël, Maria, Jozef, herders, Jezus, Herodes, om tenslotte uit te komen bij ‘ik’. Na de dienst is er warme chocolademelk en glühwein met een lekkere snee krentenbrood.
– 25 december om 10.00 uur Kerstfeest
Kerst is een nieuw begin. Het kindje Jezus, dat in doeken gewikkeld aan zijn leven begint, nodigt ons uit met Hem mee te doen. En als Kerst dan het nieuwe begin is, kunnen we ook terug en vooruit kijken. Wat waren onze, jouw, lichtpuntjes in de afgelopen tijd en waar kijken we, jij, naar vooruit? Dat willen we deze morgen op een heel feestelijke manier doen. Met de band en het orgel bespeelt Gerard van den Berg.

De Nieuwe Gemeente

Familiedienst – 25 december

Op 25 december is er een familiedienst. Jong en oud vieren samen de geboorte van Jezus. Om 10.00 beginnen we met koffie, limonade en iets lekkers. Daarna is er een bijeenkomst voor de hele familie. Deze bijeenkomst zal een uur duren. Of je nu alleen komt, als stel of met je gezin: samen vormen we één grote familie.

U bent van harte welkom.

Kerstavond. Het moment is daar. De gastheer roept ons aan tafel, die prachtig is gedekt. Je wast je handen en loopt wat treuzelend naar de tafel. Waar moet je gaan zitten? Hoor ik wel aan deze tafel? Dan schuift de gastheer je stoel naar achter en je ziet jouw naam op het bord. Dit is echt jouw plek. Schuif jij aan?

Kom op 24 december naar de kerstavond dienst van Celebration Church Huizen en neem plaats aan Zijn tafel. Jezus werd geboren om uiteindelijk de weg vrij te maken naar deze tafel, waar voor iedereen een plek is.

Hoe dat kan en waarom Hij dat deed vertellen we je graag tijdens onze kerstviering. Je bent van harte welkom om 20.00 uur. De kerstbeleving is geschikt voor het hele gezin maar er zal geen baby opvang zijn. We zingen bekende kerstliederen met elkaar en genieten van heerlijke versnaperingen.

Piersonlaan 2, Huizen | Het begint om 20.00 uur | Nederlands gesproken.