Een compleet overzicht van alle paasactiviteiten in kerkelijk Huizen.

Welkom op Paseninhuizen.nl – een initiatief van kerkeninhuizen.nl en gedragen door Huizen Ontmoet Interkerkelijk (HOI). Een groep bestaande uit vertegenwoordigers van de kerkgemeenten in Huizen die verbinding zoeken in kerkelijke activiteiten.

Op deze website ontdek je alle paasactiviteiten die worden georganiseerd in de kerken in Huizen. Door op de naam van de kerk te klikken navigeer je naar de website van die gemeente. Als er vragen zijn na het bekijken van deze website kan je deze stellen door middel van een mail te sturen naar kerkeninhuizen@gmail.com.


Overzicht

Klik op de foto’s om deze te vergroten.

De Brug (Vituskerk) – Hooghuizenweg 36, Huizen

Celebration Church Huizen – Piersonlaan 2, Huizen

De Duif – Huizermaatweg 298, Huizen

Thomaskerk – Huizermaatweg 61, Huizen

24 maart, Palmpaasviering, familieviering.
28 maart, Witte Donderdag, Laatste avondmaalviering.
29 maart, Kruiswegwandeling in de Thomaskerk, met de kinderen. Bloemen worden rondom het kruis van Jezus gelegd.
29 maart, Kruiswegaanbidding in de Thomaskerk, met bloemenhulde.
30 maart, Paaswake, eucharistieviering samen met het Vamoskoor.
31 maart, Paasviering, eucharistieviering, Thomaskoor.

Verzoeningsviering

Paus Franciscus beschreef het sacrament van de biecht als volgt: Maar al te vaak denken we dat de biecht gaat over naar God gaan met neerslachtige blikken (schaamte, verslagenheid). Toch is het niet zozeer dat we naar de Heer gaan, maar dat Hij naar ons toe komt, om ons te vullen met zijn genade, om ons te vullen met zijn vreugde. Het sacrament gaat over God, die ons bevrijdt en weer op de been brengt. Op donderdag 21 maart om 19:30 uur is er een boete-/verzoeningsviering in de Thomaskerk. U bent van harte uitgenodigd om deze viering bij te wonen om zo de liefdevolle en barmhartige hand van God te ervaren. Na afloop van de viering is er voor wie dit wenst gelegenheid tot biechten.

Palmpaasstokken maken

Wil je óók een Palmpaasstok maken? Kom dan zaterdag 23 maart naar de Thomaskerk. We beginnen om 15:00 uur het duurt tot 16.00 uur. Iedereen is welkom. Neem gerust een vriendje en vriendinnetje mee.

Wat moet je meenemen? Iemand om te helpen en het liefst ook een houten kruis. Wij zorgen indien nodig voor een kruis, voor materialen om het kruis te versieren en voor een broodhaantje.
Kost het wat? Nee.

Kom je ook? Laat het even weten! Geef je op via de website www.rkhuizen.nl of het secretariaat (secretariaat@rkhuizen.nl, 035-5240069). Geef dan ook aan als je nog geen houten kruis hebt.
En dan? Kom zondag 24 maart om 9:30 uur naar de Thomaskerk voor de Palmpasen-optocht door de kerk tijdens de viering. Neem na de viering je stok mee naar huis óf geef hem aan iemand die ziek is of een aardig gebaar kan gebruiken.

Vespers tijdens de Goede Week

Waardoor laat je je leiden? Dat is het thema van de drie vespers tijdens de Stille Week. Je bent welkom om samen deze vraag te ontdekken. We worden stil, keren naar binnen en zoeken onze weg door de week waarin we het lijden, sterven en de opstanding van Jezus herdenken. We ontmoeten Hem in verhalen over zijn leven. In de dingen die Hij zegt en doet, de mensen die Hij ontmoet, de manier waarop Hij met hen omgaat. We ervaren de bevrijding die Hij Zacheüs, de vrouw bij de bron en de werkers in de wijngaard brengt. Jezus verandert mensenlevens. In de vieringen zoeken we in het spanningsveld tussen hebzucht en delen, jaloezie en tevredenheid, en onderdrukking en bevrijding naar hoe dit voor ons werkt.

We heten je van harte welkom in deze Vespers in De Duif die op maandag 25, dinsdag 26 en woensdag 27 maart beginnen om 19.30u.
De voorbereidingsgroep met leden uit de Thomasparochie en De Duif.

Zenderkerk – Borneolaan 30, Huizen.

Kom en beleef de Paaswake – Zenderkerk – 30/3 – 20u
Rise up with Jesus! – een statement speciaal van en voor de jongeren in Huizen

Pasen is het feest van Jezus’ opstanding uit de dood. In de week voor Pasen leven we daar naartoe in de de Stille Week, die eindigt na de Goede Vrijdag op de Stille Zaterdag. De kerken van Huizen organiseren op de Stille Zaterdag -30/3 om 20u- een Paaswake. Het is tijd om het stof van deze prachtige oude traditie af te schudden.

De Paaswake is een oud gebruik in de christelijke kerk die begint bij zonsondergang en eindigt bij zonsopgang. Herdacht wordt dat Jezus in deze nacht opstaat. De Paaswake is een feest van licht, een feest rond het water van de doop (vroeger werden er veel mensen op deze avond gedoopt) en het feest van de vreugde om Jezus’ opstanding.

Tot zover de uitleg, maar nu de praktijk! Wij staan immers als gelovigen allemaal met Jezus op in een nieuw leven, dus: Rise up with Jesus! Juist van en jullie als jongeren is dit een treffend statement. Je kunt er niet omheen en je ontvangt er ook een zegen bij.

Generation Praise zorgt voor de muziek, terwijl Bas van der Graaf en Elsbeth Gruteke ons meenemen met inspirerende woorden en gebruiken die nog steeds levendig zijn. Het licht van de Paaskaars zal stralen, vuur zal branden, kaarsen zullen schitteren, en er zal mooie muziek klinken. En na afloop is er ruimte om na te praten onder het genot van koffie, thee, fris en lekkernijen

Kom met je vrienden, je ouders, de club of jeugdgroep uit je eigen kerk, je afdeling van een vereniging of gewoon lekker zelf. Laat je een uur meenemen -we gaan niet door tot zonsopgang 😊- in het beleven van: Rise up with Jesus!

Als jongere ben je speciaal uitgenodigd. Maar in de kerk doen we nooit aan leeftijdsgrenzen. Het is prachtig om juist dit feest met jong en oud te beleven. Dus voel je welkom.

Zaterdag 31 maart om 20.00 uur Zenderkerk, Borneolaan 30, Huizen.

Team Paaswake Huizen

Nieuwe Kerk – Brede Englaan 28, Huizen.

In de dagen voorafgaand aan Goede Vrijdag en Pasen staan we als kerken van Huizen stil bij het offer dat onze Heer Jezus Christus uit liefde voor ons zondige mensen heeft gebracht.
Van maandag t/m donderdag komen we daarvoor samen in de Nieuwe Kerk (Brede Englaan 28).

U bent van harte welkom om in deze ‘Stille Week’ het offer van Christus te herdenken.
De bezinningsmomenten (van ongeveer een half uur) beginnen steeds om 19.15 uur en bestaan uit stiltemomenten afgewisseld door zang en Bijbelgedeelten die aansluiten op een dagthema.
Het overkoepelend thema is dit jaar: “Liefde tot het uiterste”

Ook dit jaar wordt u van harte uitgenodigd deze bezinningsmomenten bij te wonen, om zo de Stille Week voor uzelf inhoud te geven. Gasten zijn van harte welkom.

De organisatie valt onder verantwoordelijkheid van:
– de Hervormde wijkgemeenten:
Oude Kerk, Nieuwe Kerk, Zenderkerk, De Brug en Meentkerk
– de Christelijke Gereformeerde Kerk
– de Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen
– de Protestantse wijkgemeente: De Duif
– de Nieuwe Gemeente
– Kruiskerk